Co maminkám milujícím papír a kancelářské potřeby (a svoje děti)?

Obecně není vůbec těžké udělat mamince miminka nebo i trochu větších dětí nějakou radost. Obyčejná chvíle jen pro ni udělá malý zázrak. Každá potřebuje něco jiného, některá tu chvíli klidu třeba jen konsternovaně prosedí na gauči, jiná roztočí vrtuli u zadku a nezastaví se. Ale milovnice papíru, ty si to umí užít! Své křehké papírové poklady si totiž musí před nenechavými dětskými ručičkami pečlivě chránit. Když je vytáhnou, je to jako malý obřad. Tak co je potěšit něčím novým do sbírky? 

Pro dokumentující typy bude úplně top stylový kroužkový blok nebo ručně prošívaný sešit. Tam se budou všechny zápisky a vzpomínky zapisovat jedna báseň. Samozřejmě je záhodno dodat i dřevěnou tužku s akvarelovým dekorem. Žádný pokrok, zážitky z prvních měsíců, vývojový milník nebo hláška nebude zapomenuta. 

Všechny důležité dokumenty, prospekty, ústřižky a recepty patří do pevných papírových desek nebo šanonů opatřených akvarelovými štítky. Nakombinujte to s motivem z jedné kolekce a jednoznačně zabodujete. 

Když jsme u těch milníků – ještě jednodušší je si je vyfotit s boho milníkovou kartičkou, ta tomu prvnímu překulení teprve dodá grády! Začít se fotit s milníkovkami může maminka už během těhotenství. To aby si přesně pamatovala první kopnutí, permanentní volání močového měchýře, a taky že si už neviděla ani na boty. Krásná může být i série fotek bříška, jak se zvětšovalo, s kartičkami týden po týdnu, měsíc po měsíci. No a květový věneček s údaji o narození miminka, ten si zarámuje a dojatě si zavzpomíná vždycky, když ho bude v pokojíčku oprašovat. 

Pro trošku starší děti se mamince může šiknout originální pexeso, aby si alespoň na chvíli sedla nebo aby si dokonce děti zahrály samy. Všechna mají stejnou zadní stranu, takže jsou mezi sebou neomezeně kombinovatelná. Zatímco si děti procvičují paměť se zvířaty, rostlinami nebo kameny, maminka si může rozmyslet a zapsat do plánovače nebo do kalendáře, co všechno ji, potažmo celou rodinu, čeká. Nejlíp se každý den v týdnu plánuje v týdenním rodinném plánovači, už žádné tajnosti v rodině!

Ať už se rozhodnete obdarovat maminku čímkoli, nezapoměňte to zabalit do pevného balicího papíru, připevnit cedulku a do obálky nadepsat blahopřání. Ta se bude tetelit blahem. A o to Vám přece jde! :-)

Vaše Tereza z MANKAI Paper

 

sesity_vcely8