Desky a složky

Ahoj,

jsem Olív a mám tu čest psát, fotit a tvořit články na téma DIY, decor, interiéry, design...a bůhví, kam nás to vlastně časem dovede (to je mi také velmi blízké, odbíhat od tématu) pro krásný blog MANKAI Paper. Nejvíc mě asi vystihuje moje láska ke krásným věcem a tak si myslím, že jsem tady správně. Potřebuji se obklopovat hezkými předměty s příběhem, historií nebo tradicí, pro to vše mám velkou slabost. Ráda zachraňuji věci, které nikdo nechce, lovím je po bleších trzích, vetešnictvích a velmi často se na mě usměje štěstí u popelnic. Šikovnost co se týká ručních prací mi do vínku nikdo nedal a trpělivostí oplývám ještě méně, ale o to víc dokáži druhé v jejich tvorbě podporovat a obdivovat jejich dílo. Taky miluji poezii, romantické filmy s předvídatelným koncem, jazz a šansóny, papírnictví, víno a Budapešť. Přes den pracuji jako visual merchandiser pro IKEA a po večerech tvořím, fotím, sbírám a pak o tom všem píši, s láskou a velkým nadšením.

Můj první článek pro vás je na téma ukládání.

Desky a složky už dávno neslouží jen pro uložení faktur, smluv a jiných úředních dokumentů. Pojďme z nich společně udělat „schránku“ plnou krásy. 

 

P1190115_1

 

Složky jsou totiž výborným prostředkem k uchování pořádku ve vaší sbírce originálních textů, jedinečných fotek, obrázků nebo třeba plakátů, které čekají na zarámování. Sama obrázky v nástěnné galerii ráda obměňuji a tak ocením, že mám ty, které na svůj okamžik slávy teprve čekají, kam uložit a to bez toho aniž by jim hrozily ohnuté rohy nebo došlo k jiné újmě.

 

P1190104_1

 

Krása uvnitř, krása navenek. Pro ty, kteří mají rádi barvy a vzory je tady ilustrovaná varianta, do které si s láskou uložíte své mi/alované výtvory. Toto je můj květinový věneček z Myynina akvarelového workshopu, který všem vřele doporučuji. Není nad to, než když vás někdo trpělivě a srozumitelně zasvětí do základů (čtěte tajů) akvarelu, vysvětlí vám základní techniku, nehledě na to, že se vyhnete zbytečným nákupům barev, papírů a štětců, protože ve zmíněné složce dostanete kompletně zpracovaného průvodce včetně doporučení na odzkoušené malířské potřeby.

 

P1190110_1    P1190112_1

 

Stará dobrá klasika – spisové desky a desky na výkresy z „nejobyčejnějších“ /v tom nejlepším slova smyslu/ papírnictví, klasika, kterou si jistě všichni pamatujeme, a já byla překvapena, že se pořád vyrábí v původním designu a barvách, k dostání ve formátu od A4 po A1.

 

P1190097_1     P1190098_1

 

Pokud patříte mezi chronické sběrače/třídiče, tak složky oceníte obzvlášť. Je vám blízké při čtení časopisů vytrhávat texty, které byste si rádi přečetli znovu nebo už při prvním pohledu na fotku víte, do jaké koláže by se vám právě takový obrázek hodil? Zároveň časopisy kvůli místu nechcete skladovat? Stačí zajímavou stránku vytrhnout a do desek s ní. Vznikne tak neskutečně dobrý základ pro tvorbu koláží, kterým se budeme věnovat v jednom z příštích příspěvků. Nahodile vybrané obrázky totiž mnohdy vytvoří neskutečný výsledek. Syslení zdar a vše pořádně zavažte na mašli, ať vám žádný poklad nevyklouzne.

Vaše Olív

 

P1190103_1     P1190101_1