Terapie obrázky

Dřív než byl Instagram, měla jsem Pinterest a ještě před tím vším jsem měla svou bednu plnou obrázků. Jsou to povedené vizitky, pohlednice, letáky, PF, ex libris nebo jen výstřižky z časopisů. A teď zase přišel jejich čas, nyní je ta správná doba na obrázky. Na to se kochat a víc než dřív se obklopovat hezkým. Co obklopovat. Přehrabovat se a „koupat“. Dopřejte si vizuální lázeň, protože wellness je pro nás na nějakou dobu zapovězeno. Což mi připomíná, že už pár měsíců máme s Myynou zaplacenou Budapešť a květen má být ten měsíc, kdy vyrazíme. „Tak co bys řekla, kamarádko, kdybychom poprvé vyzkoušely místní lázně?“

Promiňte malou odbočku a již zpět k tématu. I když se svět změnil v online sbírky, ty mé přehrabávací jsem si nechala a stále je pravidelně doplňuji. Ve vetešnictvích najdete opravdu skvostné kousky a často s milým osobním vzkazem. Pro ostravské a turisty plánující Ostravu navštívit mám tip – Výtvarné centrum Chagall má k prodeji spoustu starých PF a ex libris za více než přátelskou cenu 10 Kč za kus a pohlednice za 1 Kč – dají se tam objevit skutečné poklady. Já si občas nějaký exponát zarámuji a pak ho vyměním za jiný a ten původní putuje opět do krabice k ostatním. 

 

P3210309  P32103

 

P321030

 

Součástí mé obrázkové sbírky jsou také Myyny děkovací kartičky, které jsou přiloženy jako dárek ke každé objednávce. Mám už čtyři, dvě jsou stejné a já si vzpomněla na svá mladá léta na základní škole, kdy jsem sbírala a lepila kartičky Lutra WWF encyklopedie ohrožených zvířat – nálepky se kupovaly v trafice a nikdy jste nevěděli, jaké obrázky obálka obsahuje, takže jste pak ty, které byly navíc, měnili se spolužáky o přestávkách. Sběratelství evidentně byla má vášeň od malička. :D Dnes by celé výměně hodně pomohly sociální sítě. Tehdy to však mělo své kouzlo. Myyna si samozřejmě nemůže pamatovat, komu jakou kartičku poslala, tudíž je to celé stejný adrenalin.

 

P3210317   P3210318

 

Máte taky svou sbírku předmětů, která vás vždy potěší? Takovou, na kterou se můžete s důvěrou obrátit a víte, že vám v její společnosti vyletí tlak do vesmírných výšin? Dělejte si radost, čtěte knihy a sbírejte obrázky – jsou z nich totiž výborné záložky.

Pevné zdraví, Vaše Olív