Co mi dělá radost během karantény, může udělat radost i vám

Končí třetí týden karanténový, drobný byznys se otřásá v základech a nejhorší je ten pocit, že nevíme, kdy to skončí. Cítím se naprosto paralyzována událostmi a jakékoliv větší plány v novém studiu v Heřmanově ulici mi teď nedávají moc smysl, když nevím, jestli našetřené finance nebudu muset do budoucna použít jako SOS polštář, pokud bude situace trvat takhle kriticky dál.

Bezčasí, řekla bych.

A jsem ten typ, co potřebuje kolem sebe věci, které mu udělají dobře. Vím jaké to jsou a cíleně je vyhledávám, protože jsem zároveň i člověk, který velmi snadno sklouzává do svých černých propastí a bojuje tam se svými démony. Vím, co na démony platí a možná, že to bude platit i na ty vaše bubáky. Proto přináším pár tipů, jak s nimi zatočit.

Vůně

Za ta léta, co se znám, už dobře vím, jak silně je můj mozek navázaný na vůně. Proto jsem se asi před třemi lety dala na používání kvalitních aroma olejů, začala jsem kupovat vonné svíčky a od svých šestnácti let nevynechám parfém (pro hnidopichy toaletní vodu) a to i v případě, že jsem celý den třeba sama doma. Dělá to dobře mojí hlavě a nosu (ne zcela zanedbatelné velikosti).

Aroma oleje nakupuji výhradně v Nobilis tilia, můj dlouhodobý hit je Geranium, Ylang-Ylang, Bergamot a Růžové dřevo. Aromalampy mám dvě, obě jsou z dílny Ema Mamisu.

Kvalitní rukodělná mýdla jsou moje další záchrana. Kdo mě zná opravdu dobře, tak ví, že v každém mém šuplíku s oblečením jsou minimálně dvě mýdla. Proč? Kdo ví... (Každopádně jsem doma neměla nikdy moly.) Potřebuju cítit jejich vůni a tak je strkám, kde to jde. Skříně a komody se nabízejí prakticky samy, o koupelně ani nemluvím, jenže já mám mýdlo i na pracovním stole a ve skříňce s výtvarnými potřebami. Ha!

Když si chci koupit mýdlo, které potěší moje smysly, jdu do e-shopu Čarovného mlýna a k Nikko B. (Obě báječné ženy, které za značkami stojí, znám i osobně a je mi velkou ctí.)

Barvy

U výtvarnice asi žádné překvapení, ale přesto bych vypíchla jednu konkrétní barvu, ke které se teď uchyluju nejvíc a tou je růžová. V Nila jsem si koupila růžový odžmolkovávač na svůj oblíbený kašmírový svetr z Londýna, který už je zralý na vyhození (ale rozhodla jsem se mu dát ještě šanci, tolik ho mám ráda), ranní kaši si dělám zásadně do růžové misky a krém na ruce v růžové krabičce jsem si dala na dobře viditelné místo na pracovním stole. Růžová mikina od Shark in the Park to taky jistí.

Květiny

Sázím, přesazuju, opečovávám. Ať už si myslím o naší vládě cokoliv, to, že nechali otevřená květinářství a hobby markety mne potěšilo. Víme, proč jsou obchody s květinami otevřené, ale do těch, kvůli kterým se to stalo já nechodím, a tak můžou z mojí lásky k rostlinám profitovat ta správná květinářství. Zahrada na niti, Zahradnictví Líbeznice, Kvítka v bytě.

V Líbeznici jsem si koupila semínka Japonská zahrada a už po týdnu můžu každý den ráno pozorovat, jak rostlinky vesele vykukují z hlíny a klubou se na svět. Pro mne naprostý ráj. Lenka ze Zahrady na niti natočila skvělé instruktážní video o přesazování, mrkněte k ní na Instagram. Kvítka v bytě mají zase hodně dobrou knížku a inspirativní stories na insta účtu.

 

IMG_6718

 

IMG_6715

 

Pracovní plánování

Jsem teď pracovně hodně opatrná a investuju jen do výše momentálního obratu, takže nic velkého právě teď nechystám, ale přeci jen potřebuji Vesmíru a svojí hlavě poslat ty správné signály a tak dělám aspoň na drobných novinkách. Konečně se po více než měsíci blížím ke zdárnému uzavření spolupráce na voskovaným ubrouscích. Hurá! Mám velkou radost, v týdnu už jsem dostala první čtyři vzorky a během dubna, spíše v druhé polovině, by mělo do e-shopu dorazit prvních pár testovacích kousků voskovaných ubrousků na látce s mým vzorem (pochopitelně se jedná o vzor Včely). Na spolupráci jsem se domluvila s malou lokální značkou Vobrousek, která pracuje s voskem od českých včel a samozřejmě má atestaci na styk s potravnami.

 

IMG_6734

 

Drobný textil taky nezahálí. Po čtyřech letech jsem oživila látku Beskydy (pamětníci si možná budou pamatovat vzor s ovečkami a chalupami ze skanzenu v Rožnově pod Radhoštěm) a poslala ji znovu do výroby. Sice jen pár metrů, protože víc teď prostě nemůžu, ale aspoň něco.

Další nové produkty už jsou taky téměř v e-shopu, dělí nás jen pár dní než je vyzvednu, nafotím a na e-shop vložím. Jsou to například úložné pytlíčky, roztomilí pomocníci do koupelny, na šitíčko, na pečivo, prostě na cokoliv.

 

IMG_6737_1

 

Malování

To dá rozum, přece. I když na něj nemám bohužel tolik času, kolik bych si přála. Musela jsem dodělat pár restů, ale mezi tím jsem se aspoň pustila do série herbářových rostlin z mého herbáře. Víte vůbec, že mám herbář? Je to pro mne tak přirozené, že by mne vůbec nenapadlo, že ho někdo nemá. A prý ho opravdu nemá většina lidí. To jsou mi věci.

Začala jsem milovanou čemeřicí.

 

IMG_6610

 

Tak to jsou moje tipy, jak neztratit pozitivní mysl. Nejde o placenou reklamu, takže značky zde zmíněné mám ráda upřímně a vše, co jsem doporučila mám doma koupené, nikoliv darované za účelem reklamy.

Přeji krásný víkend a nezapomeňte, že můj Rozkvetlý papír je tu pro vás a momentálně vás hodně potřebuje.

Z celého srdce děkuju za dosavadní podporu a i za tu budoucí!

Vaše Myyna