5 věcí, které nesmí chybět na stole žádného kancelářského hlodavce

Že by se nám život začal vracet trochu do normálu? Že by se nám konečně lokty vrátily z opěrek gauče na kancelářský stůl a sedací sval do přesně tvarovaného důlku naší oblíbené židle? Pro někoho spása, pro jiného konec srandy. Přeci jen, po tak dlouhé době plné nejistoty je to zase obrovská změna. A proto není radno podcenit přípravu a pořádně se na ten návrat vybavit. Které věci by vám na stole rozhodně neměly chybět? 

1. Pořadače
Být zavalená v papírech, ve kterých je zhruba stejný systém jako ve vaší kabelce, je dlouhodobě neudržitelné. Možná i proto, že přes papíry nevidíte desku stolu, se vám čas od času nechce do práce. Srovnejte si je do pořadačů nebo desek na dokumenty. Přesně budete vědět, co na vás ještě čeká, co už je vyřešeno a co můžete založit do šanonu. 

2. Šanony
Kdo by neznal ty černé a zelené hrůzy? Jsou tak ošklivé, že se vám z nich ježí vlasy na hlavě. A teď si představte, že se vám přihrádka (nebo dokonce skříň) na šanony promění v květinovou louku. Hned je ta práce veselejší. Na výběr máte dokonce ze dvou nejoblíbenějších vzorů Včely a Od soumraku do úsvitu.

3. Papíry na poznámky
„Haló, tady Turek. Chci vám nahlásit to číslo faktury, co po mně chcete. Takže je to 20218004532. Tak nashle!“ A zatímco pan Turek pokládá telefon, vy teprve hledáte tužku a papír. Je vám to povědomé? A přitom by vás zachránil jen trhací blok nebo bloček a tužka. 

4. Poznámkový blok
„Máš jít k šéfovi.“ Uf. Co zas? Šéf nepočká. Rychle sbalit kroužkový blok a něco na psaní a jít si pro pochvalu. A když to nebude nic pěkného, co byste si chtěli zapamatovat, dá se list bez ztráty květinky vytrhnout. 
Mimochodem, víte, že ti, co si při poradách nebo hovorech kreslí do sešitu různé tvary, jsou ve vymýšlení řešení mnohem kreativnější, než ti, co sedí a poslouchají? 

5. Sponky a washi pásky
Sponek není nikdy dost. A sponek se zvířátky…, to už vůbec. Dáváte dohromady často jen 2 papíry, které se pak založí do archivu? Ušetřete sponkového tučňáka na něco hezčího a použijte washi pásku. Perfektně drží a nemusíte se trápit se sundaváním srandovně zakrouceného kovu, až půjde papír do skartovačky. Recyklace musí být.

Plánujete nějakou novou věc do své kanceláře? 
Podělte se v komentářích na rozkvetlém Facebooku nebo sdílejte fotku svého stolu s označením @mankaipaper na Instagramu. Rády se podíváme, jak to u vás vypadá. 

Ať vám to píše,
Bára (babu.lettering)