Jak přilákat Ježíška

Nebudeme si nic nalhávat, Ježíšek toho má poměrně hodně na práci. Dost jsem přemýšlela, jak to udělat, aby vaše okno neminul a snesl se k vám pod stromeček. Nakonec jsem zvolila následující strategii, o kterou se chci podělit:

1. Dopis pro Ježíška

Co by Ježíšek určitě nikdy neignoroval, protože je slušný, je dopis adresovaný přímo jemu. Ježíšek je empatický a plní přání, takže obálka nadepsaná jeho jménem u něj vzbudí zaručeně pozornost. Dopis pro Ježíška má dva listy, jeden je linkovaný, ale s takovým rozestupem řádků, aby si toho děti nemohly přát zbytečně moc (mrk, mrk) a druhý list je bez linek, pro ty špunty, co zatím jenom kreslí.

2. Vánoční nálepky na okno

Byly v podstatě dvě možnosti. Buď dát na okno nějaké nápisy, jako například "Hej, Ježíšku, tady jsme!" nebo "Ježíšku, tudy!", ale to mi připadalo trochu nedůstojné. Volba tedy padla na idylické vánoční městečko, kde je na náměstí kostelík a pro hříšníky stánek se svařákem, kočky lezou po střechách a ptáčci si vyprávějí, kde mají na jakém balkóně nejlepší krmítka. Výhoda je, že to svoje vánoční městečko na přilákání Ježíška nalepíte na okno podle svých představ přesně tak, jak si vánoční městečko představujete jenom vy.

A ruku na srdce, mnohé z nás to možná i donutí umýt okna.

Nezdá se to, ale Vánoční městečko už se letos tisklo podruhé. Nějak jsem neodhadla jeho budoucí popularitu. Nicméně, přeji vám všem úspěšný lov na Ježíška a pevně doufám, že mankaí strategie zabere a ze Štědrého dne se stane den splněných přání.

 

S láskou,

Myyna