Máme vánoční balicí papíry s pejsky. Jak celá ručně malovaná kolekce vznikla?

Představte si, že letos o Vánocích darujete balíček zabalený do pejsků ve vánočních svetrech. No není to vtipná představa? Minimálně pejskomilové budou určitě nadšení.

Jak nová vánoční kolekce s pejsky vznikla a co v ní všechno najdete? Pejsky ve svetrech jsem malovala letos v lednu a úpravou v počítači prošli na začátku prázdnin. Obrázky jsem zdigitalizovala a vytvořila z nich vzory. Ale popořadě...

 

 

Nápad bylo potřeba namalovat v několika fázích, aby se s ním pak dalo dobře pracovat v počítači. Abych nemusela lovit anonymní psí fotky po internetu, požádala jsem naše sledující na Instagramu, jestli by mi neposlali obrázky svých psích kamarádů. Nečekala jsem dlouho, fotky se na mne hrnuly v podstatě okamžitě a to bylo skvělé, protože jsem potřebovala co největší škálu. Z došlých fotek jsem pak vybrala 11 co nejméně si podobných ras a podle obrázků pak pejsky namalovala. Jsou to tedy reální psí miláčci a jejich jména ve skutečném světě jsou například Apu, Héva, Pepina nebo Eda. Prostě božani. Jako techniku jsem zvolila kvaš, se kterým pracuji rychleji než s akvarelem a zároveň se dá pěkně vrstvit, což se mi pro to téma líbilo.

A protože jsem měla v hlavě celou story o bláznivé rodince a jejích psech, žijících společně v malebné vesničce pod horami, namalovala jsem k pejskům ještě lidi v podobných svetrech a k tomu městečko, hory a vůbec všechno, aby měl námět prostě svůj vlastní vánoční příběh. Tomu vévodí bláznivá teta, která plete. Ty svetry.

Malování trvalo zhruba týden a v létě pak další týden zabralo upravení obrázků v počítači a navržení vánočních produktů.

S pejsky tak můžete najít nejen balicí papíry, ale i cedulky, krásné vinylové nálepky ve tvaru známek, pohlednice, obálky na peníze (nebo vstupenky, vouchery) a plecháčky na svařák, čaj nebo kakao. Balicí papíry s tímto tématem jsou dva druhy, buď s pejsky samostatně nebo s celou rodinkou a vesničkou.

 

  

   

 

Vánoční pejsci tak letos doplnili naše starší vánoční kolekce, které máme samozřejmě v nabídce také, aby byl výběr co nejpestřejší. Na své si tak přijdou malí i velcí.

Pevně doufám, že se vám naše ručně malované vánoční motivy s přesahem do udržitelné lokální produkce budou líbit a že dárečky zabalené do mankaích papírů udělají na Štědrý večer radost co nejvíce lidem.

Krásný a klidný vstup do jedenáctého měsíce v roce přeje Myyna, zakladatelka MANKAI Paper.