Jak zabalit vánoční dárky bez izolepy?

Tak hezké balicí papíry, to si musíme šetřit. Pěkně to skládej, já je pak vyžehlím a budou na příští rok jako nové.“ Přesně tak to moje maminka sice neříkala, ale koukalo jí to z očí pokaždé, když jsem rvala papír hlava nehlava ze všech „tvrďáků“, co pod stromečkem vykukovaly. Teď už je to jiné. Vím, že balení dárků je součástí dárků samotných, a tak si každoročně dávám záležet, aby byly navenek stejně tak krásné, jako jsou uvnitř. Nikdy jsem se ale nevzdala izolepy. Až letos. Jak to dopadlo? 

 

Na balení dárků bez izolepy jsou machři v Japonsku


Mistři na balení dárků jsou jednoznačně Japonci. Vystačí si jen se čtvercem papíru nebo látky. Žádná izolepa. Jen dvě ruce, trocha trpělivosti a přesné skládání. 
Jednoduchý návod na bezizolepové balení, podle kterého letos postupuji já, najdete tady:  

 

 

Papír z Mankai paper je Pan Papír!

 

Papír s autorským designem z Mankai paper je na bezizolepovou metodu balení dárků perfektní. Neklouže, drží tam, kam ho ohnete, a jakmile zasunete poslední roh do vytvořené kapsy, ani se nehne i bez mašle. Na balení jsem si vybrala vánoční motiv se známkami (dá se podle jeho vzoru stříhat rovně). 
A jak to dopadlo? Na první pokus se musím poplácat po ramínku. Chce to trénink, ale skládání a zasouvání do kapes podle japonského mistra ve videu šlo skvěle.

 

Šetrné balení dárků 


Pro jistotu jsem měla připravené i washi pásky z rýžového papíru. To jen kdybych potřebovala tři ruce místo dvou. Ale šlo to i bez nich. Nakonec jsem pod mašli zasunula pohled s vánočním přáním od srdce a Ježíšek si může hledat novou práci. 

Jak balíte své dárky vy? Máte oblíbený způsob balení? Nebo tradici? Vyfoťte své zabalené dary do stories a označte @mankaipaper a @myyna_illustration

 

Tak šťastné a papírové,

Babu (babu.lettering)

 

blog_darky

 

blog_darky2