K čemu jsou dobré Kartičky do přírody

Kartičky do přírody jsem nevymyslela a ani jsem to nikdy netvrdila. V různých provedeních tu byly, jsou a jistě i dál budou. Co je na těch mých tak výjimečného je to, že jsou poskládané z akvarelů, které jsem malovala pro pexesa, takže pexesa a kartičky jsou vzájemně kompatibilní. To, co děti postupně poznávaly pomocí hry, můžou teď objevovat na výletech v přírodě, na procházkách v parku, na horách i v nížinách.

Další kouzlo Kartiček spočívá v textech. Sama jsem si o namalovaných druzích zjistila napříč internetem zajímavé informace, ty jsem si pak křížově ověřovala a následně si texty sestavovala. Nejde o žádný ctrl+c ctrl+v z Wikipedie. Cílem bylo vyhledat nejen nudná fakta, ale pokud možno i nějaké zábavné "pikošky". Což bylo třeba u hub poměrně dost náročné.

Třetí plus Kartiček do přírody je, že se dají postupně dokupovat (já věřím, že jsem nezůstala u pěti témat) a přidávat na ocelové lanko se šroubováním. Lanko se tak dá připevnit na batoh nebo malým průzkumníkům na kalhoty. Kartičky můžou i lehce zmoknout, jsou ošetřené laminací (neplést prosím se zalaminováním) a tím pádem ledasco vydrží, navíc je chrání i vysoká gramáž papíru. Pro snadné vyhledávání mezi tématy slouží barevně rozlišené pásky v horní čísti kartiček.

Uvidíte, že když si takhle v létě po obědě zajdete někam na louku a budete mít Kartičky po ruce, rozhodně neodejdete bez objevu/ů. Radost je pak o to větší, když je sdílená.

Přeji vám krásné prázdniny a dovolené, budou tu raz dva!

Vaše Myyna

 

karticky_komplet1

 

karticky_motyli2    karticky_brouci1

 

karticky_rostliny2