Nemáš rám, vem si washi pásku

Dnes Vás tedy chci inspirovat, jak jednoduše vytvoříte či doplníte stávající obrázkovou galerii. Bez rámů, bez kladívka, bez hřebíčků a bez děr ve zdi. Stačí Vám oblíbená washi páska a ani nůžky k tomu potřebovat nebudete, klidně ji jen utrhněte. Aha, nůžky, ty taky sbírám, takže já jsem pásku ustřihla.

Bydlet by měl každý podle sebe, kašlat na trendy a na názor druhých. Buďte sví, buďte odvážní. Mějte kolem sebe krásu, která těší Vás, vy jste doma doma. Se stejným gustem také kombinujte obrázky, i kdyby to jediné, co je bude spojovat je, že Vám dělá radost každý pohled na ně. To je koláž. Výsledek budete mnohdy chápat jen Vy, jen Vy budete vědět, proč jste k sobě vybrali zdánlivě nesourodé fotky, výstřižky nebo malůvky. Pokud jste systematici a "chaos" nemáte rádi, Váš výběr objektů může spojovat barva nebo téma. Vnímejte krásu struktury papíru, zajímavý detail na fotografii, font písma či slovo.

 

image2_3  image3_3

 (Výšivka v rámečku je od Bro.)

A ještě pár tipů, jak vystavovat obrázky...

 

image4_2  image5_1

 

Tyto kolíčky jsem ukořistila v mém oblíbeném vetešnictví a možná chvíli přemýšlela, že by mohly sloužit k tomu, k čemu jsou primárně určeny, ale upřímně, jsou úplně na pendrek co se prádla týká. Tady mi kolíček hezky posloužil jako stojánek na fotku.
  

 

image2_2

 

image1_3  image0_3

 

Zažloutlý kabel od pracovní lampy, která už má leccos za sebou. A právě kabel, který lampičce ubírá na kráse a volá po výměně, jsem zakamuflovala kancelářským klipem s pohlednicí, než dostane lampička nový textilní.

Mějte krásný den!

Vaše Olív

PS: Ke kolážím se ráda vrátím obšírněji v jednom z příštích příspěvků.