K čemu využít washi pásky?

„Proč si kupuješ obrázkovou izolepu, když té průhledné máme doma kilometry?“ Ach ti muži. Jasně, že tomu nerozumí. Washi páska totiž není jen tak obyčejná izolepa. Ta mankaí je z rýžového papíru, potištěná akvarelovými ilustracemi. Na rozdíl od izolepy nezanechává stopy a můžete ji nalepit třeba na... 

1)    Listy diáře
Jestli jste plánovací nebo BuJo typ, tak by washi páska neměla chybět ve vašem šuplíku. Je totiž ideální na označování delších časových úseků, jako např. dovolených, prázdnin, zkouškových atd. Stačí odmotat větší kousek washi pásky a nalepit ji přes celé období. 

 

IMG_5040-2

 

2)    Zeď 
Jak přidělat obrázky na zeď bez vrtání, hřebíků a rámů? Washi páskou. Ta na zdi nezanechává lepidlo ani fleky jako samolepky nebo izolepa, nepoškodí obrázky a výzdobu můžete za pár vteřin změnit.

 

IMG_5035-2

 

3)    Nábytek
Proměnit obyčejnou bílou skříňku v osobitý nábytek dokážou washi pásky „cobydup“. Stejně jako na zdi, nezanechávají na nábytku lepidlo, a tak jdou jednoduše vyměnit podle ročního období, nálady nebo obsahu. 

 

IMG_5044-2

 

4)    Skleničky
Pomíchat skleničky na rodinné sešlosti je snad tradice ve všech domácnostech. Přiřaďte každému jinou washi pásku a nikdo už se nesplete. 

 

IMG_5032-2

 

5)    Čelo
Zábava je potřeba. A v této době dvojnásob. Zahrajte si s rodinou oblíbenou hru – hádej, kdo jsem. Přilepte washi páskou spoluhráči na čelo lísteček se jménem např. pohádkové postavy. Spoluhráč jméno nesmí vidět. Pomocí uzavřených otázek (ano/ne) se musí dopídit, kterou postavou se na pár minut ve hře stal. S washi páskou se nemusíte bát drastické depilace čela. 

 

IMG_5037-2

 

Jak vy využíváte washi pásku? Vyfoťte, k čemu vám slouží, a vložte fotku do komentáře na Facebooku nebo svého Stories na Instagramu a označte @mankaipaper a @myyna_illustration.

Těšíme se na další tipy
Bára (babu.lettering)