Dopis Heřmance od třetí sudičky

Milá krásná Heřmanko,

pamatuji si, jak jsem Tě poprvé na Vánoce viděla a hned věděla, že Ty a Myyna k sobě prostě patříte. Jsi neuvěřitelně milý malinký prostůrek, ale s o to větším duchem. Myyna si Tě vymazlila přesně tak, jak si zasloužíš. Se stylovou podlahou, ručně pomalovanou výlohou, se světýlky, nábytkovými skvosty ulovenými ve vetešnictví a hlavně s Mankai papírnictvím Ti to moc sluší. Jsi jako nějaký malovaný obchůdek z jejích cestovatelských deníků. Nebo jako z romantického filmu, kde hraje hlavní roli rozevlátá stylová umělkyně a její vysněný prostor v nenápadné uličce, který našla, opravila, rozsvítila a vdechla do něj opět život, jaký si (obě) zaslouží. A na oplátku Ty teď podporuješ Myynu, aby její kreativita měla stálou oficiální adresu.

Je to jasné od začátku, už Tvým jménem: HeřMANKAi - náhoda? Nemyslím si:-) A tak Ti, milá Heřmanko, přeji, ať jsi stále plná nádherné atmosféry, spokojených zákazníků, kreativity a hojnosti. Ať je v Tobě živo a veselo, když bude mít Myyna chuť sdílet svoje talenty s ostatními. A stejně tak ať v Tobě najde klid a potřebné útulno, když bude chtít u výhledu z okýnka nerušeně tvořit. Ať v Tobě stále voní éterické oleje, čerstvé květiny ve váze anebo jehličí. Ať jsi kouzelná jako letní rozkvetlá louka a šťastná a veselá, jako ty Vánoce. Ať jste spolu s Myynou vyhlášený a milovaný podnik, stejně tak jako skrytý tajný obchůdek, který někdo najde omylem, když se v Praze ztratí.

S láskou sudička Martina

P. S. A nakonec Myyny tradiční "dodom" (dodatek dojaté Myynice) - moc děkuji i třetí úžasné sudičce! Ani jsem neměla tušení, že se v Heřmančině jméně skrývá "mankai". Je tedy nad slunce jasné, že setkání s Heřmankou byl prostě osud. Též děkuji za množné číslo u toho talentu! ;)

 

 hemranka5  hermanka6