Zlatý přešlap

Máme v eshopu krásné únorové novinky. To by samo o sobě nebylo nic neobvyklého, kdyby jedna z nich nevznikla neplánovaně a je v podstatě produktem mého naprosto nepochopitelného přešlapu. O tuhle historku vás nemůžu ochudit, protože mi ještě stále hlava nebere, jak jsem něco takového mohla provést.

Tou novinkou jsou bílé pořadače se zlatým potiskem. Opravdu nádherné. A já vám povím, jak jsme k nim přišli.

Loni na začátku listopadu jsem doobjednávala tisk pořadačů se vzorem Včely a protože byla sezóna-covid-nedostatek kartonu-konec roku, už je v tiskárně nestihli vyrobit. Avízo, že jsou skoro hotové, jsem dostala v půlce ledna s tím, že si mám přijet alespoň pro prvních sto kousků, které jsou připravené k odběru. Do tiskárny jsem odjela, pořadače naložila a hurá s nimi do Heřmanky.

Jenže při vykládání jsem si všimla, že pořadače jsou bez potisku??? Jen s decentním logem. Bez potisku! Prostě jen logo na hřbetu a jinak čistá bílá plocha. Když jsem pořadače přebírala v tiskárně, myslela jsem si, že mi je přinesli obráceně a nic jsem neřešila.

Roztřásly se mi ruce, nahrnuly slzy do očí a v hlavě jsem měla najednou uplně prázdno. Asi nemusím detailně popisovat, jak mi bylo. Prostě hrozně. Tolik času a tohle je výsledek? To budeme čekat další dva měsíce na novou výrobu? A za tyhle pořadače bez potisku budu muset zaplatit, takže peníze vyhodím doslova oknem? To na mne bylo trochu moc. Roztřeseně jsem nažhavila telefon do tiskárny a se zlomeným hlasem popsala situaci. Na druhém konci se zhrozili taky, slíbili, že situaci ověří a téměř obratem mi volali zpět, že jsou z obliga.

Já jsem jim totiž poslala data bez potisku.

POSLALA  JSEM  DATA  BEZ  POTISKU!

Pardon, ale ještě pořád tomu nemůžu uvěřit, poněvadž za celou dobu, co tuhle práci dělám, se mi něco takového ještě nestalo. Poslat data bez dat. Jenom logo. Jak? Proč? A co v tiskárně, tam si toho nevšimli? Inu, všimli, ale měli zato, že možná máme nový vzdušný design. No, tak ten je vzdušný opravdu až moc. Ale protože spolupracujeme už roky a roky, dali jsme hlavy dohromady a během chvíle vymysleli krizový plán a náhradní řešení. Vysekané pořadače už se sice nemůžou dát do stroje na dotisk, ale můžou jít na sítotisk.

Sítotisk...? A může být... zlatý?

Může!

Tak já už vím! Vzor Včely pro tuhle technologii není vhodný, potisknem to vzorem Louka linkou. Ten je na sítotisk jak dělaný. Zlatě!

A tak všechno dobře dopadlo. Vlastně to dopadlo nejlíp, jak mohlo. Pravda, zlatý sítotisk a práce navíc to trochu prodražily, ale výsledek je tak krásný, že rozhodně stojí za to. A my máme neplánovaně nový produkt.

Tomu říkám zlatý fuck-up.

Přeji krásný den a přešlapům zdar. I když jsou někdy na infarkt.

Vaše Myyna

 

P. S. Pořadače Včely jsou samozřejmě doobjednané. A budou brzy zase skladem.

 

 

poradac_zlaty1

 

poradac_zlaty4

 

poradac_zlaty5