Krabice a krabičky

Máte doma krabičky, které nevyužijete? A mohly bychom je vidět?

Totiž... to je taková situace... Potřebujeme s holkama vaše krabice a krabičky. Tak jestli jste z okolí našeho kamenného obchodu, to jest z okolí Heřmanovy ulice v pražských Holešovicích, přineste prosím všechny krabičky, které vám doma přebývají. Je nám jedno, jestli mají na sobě cizí loga, jsou popsané, či je na nich cedulka od dopravce. O to už se postaráme, bereme všechno.

Proč to?

Snažíme se krabice, do kterých balíme objednávky, šetřit a recyklovat. Letos začala být situace na trhu s papírem kritická, obalové materiály zdražily a to se nás velmi týká. Nehledě na to, že recyklace šetří přírodu a to je nesmírně důležité. Je krásné, jak náš eshop roste, ale jsou s tím spojené i lecjaké mrzutosti. Pořád jsme malá lokální značka, což nehodlám měnit, můžeme si dovolit zákazníky rozmazlovat a mezi to patří i fakt, že u nás v eshopu se za obalové materiály neplatí. Platí se jen za dopravu. S výjimkou situace, kdy zákazník chce balicí papíry srolovat, ne poskládat, to si pak připlácí 30 Kč za velkou krabici, která je prostě už moc drahá na to, abychom ji dávaly zdarma.

Ale jinak, jinak krabice do dopravy nepočítáme a to jich vyexpedujeme měsíčně několik set. Ale protože se snažíme obaly co nejvíce recyklovat, přijde mi nespravedlivé, aby bylo v ceně dopravy započítané i balné. Jak k tomu přijde zákazník, co dostane balíček v krabici od bot? To mi svědomí nedovolí.

A proto se v objednávce za obalové materiály neplatí.

A jak je to tedy? Nové obaly vůbec nenakupujeme?

Ale ano, nakupujeme! Máme jich v zásobě dost, jenže ty jsou připravené na horší časy. Až dojdou recyklované krabice. Až nenajdeme nic hezkého a čistého u popelnic. Tak. Ano, i u popelnic házíme očkem, jestli tam není něco pěkného. Prostě šetříme a za to se nestydíme. Naopak.

Suma sumárum, nestyďte se a vemte krabice a krabičky k nám do Heřmanky. A těm, co už to dělají, moc děkujeme a vážíme si toho!

Smysluplné recyklaci zdar!

Myyna