Dopis Heřmance od první sudičky

Milá Heřmanko,

je květen, a proto je všechno zcela překvapivě v plném květu a rozpuku, včetně toho, co se v Tobě skrývá, ale pro mě budeš vždycky Vánoce, i když jsi plná kvítků. Vždycky budeš vonět jehličím, budeš plná dárků (a jehličí) a lidí, co po dárcích touží (po jehličí v botách ne), plná smíchu a radosti, nadšení a očekávání. Vydatně a poctivě jsme Tě pokřtily proseccem, takže budeš zdravá jako řípa, což v Tvém případě znamená, že Ti nepraskne vodovodní potrubí například a nepřihodí se jiné "radosti", které s interiéry souvisí. S obrovským dojetím budu vzpomínat na to, že jsem měla tu čest vyleštit Ti ok(n)o před Tvým grand opening a mohutně povzbuzovala Myynu s Kristinou, když Ti na vyleštěná okna nahodily famózní vánoční make-up, který romanticky stvrdily také volně se k zemi snášející sněhové vločky a doplnily tak ty bílou fixou vymalované.

Osobně si myslím, že si Myyna našla právě Tebe proto, aby ses mohla jmenovat Heřmanka. Pro to úžasné jméno, jehož ekvivalent je Hermína a obojí prý má základ v mužském jméně, Heřman, které má v sobě romantiku (to máš po mně a po Kristě) i sílu bojovníka (a bojovník jsi jistě po Myyně). S mužem jménem Heřman se dnes můžeme setkat jen zřídka, to mu přidává na jedinečnosti. Vidíš, jsi jedinečná! Mezi nositelky Tvého jména patří například Hermína Franková, česká spisovatelka a scénáristka. Jméno nosila i česká herečka Hermína Vojtová nebo Hermína Týrlová, režisérka, která se stala spoluzakladatelkou českého animovaného filmu, no prosím, víc už jsi do vínku dostat nemohla. Na sudičky si také, myslím si, nemůžeš stěžovat a my Ti slibujeme, že tu budeme vždycky proto, abychom Tě podporovaly.

Tak, vše výše zmíněné je důkazem, že na to dobré se vyplatí si počkat a že vše přijde ve správný čas. A tak jsi tu, s velkou úctou, respektem a citem zrenovovaná se díky Myyně znovu blýskáš, fintíš a předvádíš, oprávněně můžeš mít nosík (roletu) nahoru. Stojíš za to! 

Milá Heřmanko, buď romantická bojovnice a vždycky Vánoce!

S láskou, sudička Olív

 

P. S. Dodatek dojaté Myynice (tzv. "dodom")... roztomilé nadužívání slova "jehličí" v dopisu má svoje opodstatnění. Při každém úklidu totiž vždycky najdu nějaké jehličí z večírku a to už od předvánočního mejdanu uplynulo půl roku. A zřejmě ho tam budu nacházet navždy. S láskou. Však jsem od Olív taky na památku nedávno dostala svícen ve tvaru smrkové větvičky. 

Na poslední fotce najdete všechny tři Heřmančiny sudičky, Olív, Martinu a Kristinu. (To už bylo po akci.)

 

image2  image0_1

image0  image1

image4_1  image3_1

hermanka_vanoce

 IMG_3973